Doelstellingen

Het project Grenzeloos Wandelen speelt in op de groeiende belangstelling van medioren en senioren naar kwalitatieve wandelproducten. Vooral de 'oudere' ouderen stappen vaker over van het fietsen naar het wandelen. De wandelvoorzieningen zijn in het grensgebied toe aan vernieuwing. Wandelproducten zoals knooppuntennetwerken, waarbij de vrijheid en flexibiliteit van de wandelaars voorop staat. Maar ook een kwalitatieve verbetering door het verhogen van de belevingswaarde tijdens het wandelen.

Het huidige wandelaanbod heeft een nog weinig trendy en hip imago. Ook blijkt er een gebrek aan objectieve gegevens omtrent vraag naar en het gebruik van wandelvoorzieningen. Het project wil daarom een inhaalbeweging maken in de 'Recreatietuin van de Benelux' en wel op een doordachte, uniforme en eigentijdse manier via de afspraken tussen de diverse recreatieve productontwikkelaars in de grensregio.

Projectdoelstellingen van Grenzeloos Wandelen:

  • de ontwikkeling van (rijks)grensoverschrijdende wandelnetwerken en thematische wandelconcepten
  • een gemeenschappelijke promotie voor het wandelen in het grensgebied Vlaanderen-Nederland
  • een ontwikkeling en uitwisseling van kennis op gebied van monitoring wandelrecreatie, commerciële productontwikkeling en een efficiënt beheer en onderhoud.