Regionaal Landschap Lage Kempen

Regionaal Landschap Lage Kempen investeert in een levend landschap:
...Een landschap waar er ruimte is voor natuur én mensen
...Een landschap waar cultuur en natuur samenkomen
...Een landschap waar tradities en nieuwe gebruiken elkaar aanvullen 
 

Dit doen we door samen met verschillende partners kansen te benutten en te creëren. We verbinden inwoners en bezoekers met het landschap uit de Lage Kempen. We laten hen het landschap beleven en waarderen, zodat ze er mee zorg voor dragen.  Het Regionaal Landschap Lage Kempen vind je in het noorden en westen van de provincie Limburg (België), uitgestrekt over 15 gemeenten. Het is een van de meest waardevolle natuur- en groengebieden in Vlaanderen! Hier vind je maar liefst 41% ecologisch belangrijke gebieden (gemiddeld 16% in Vlaanderen) én ruim drie keer zoveel bossen! 

We zetten de streekidentiteit en typische elementen van de Lage Kempen in de kijker. We verbinden het landschap met de lokale geschiedenis. We zetten iedereen aan een steentje bij te dragen aan de 'Lage Kempen van morgen'. Zo kunnen we er allemaal, zowel mens als dier, van blijven genieten. We laten wandelaars en fietsers onbekende plekjes ontdekken langs nieuwe en oude trage wegen. De opbrengst van onze wandelkaarten investeren we opnieuw in de natuur!

Onbekend is onbemind... dus laten we jong en oud via allerlei methoden en kanalen kennis maken met ons landschap en natuur. Bovendien krijgen alle Lage Kempenaren gratis onze landschapskrant in de bus...
We herstellen cultuur- en natuurlandschappen en geven zo nieuwe kansen aan planten en dieren. We ondersteunen zoveel mogelijk eigenaars  in het natuurlijk (her)inrichten van hun gronden.

Contactpersoon:
Marylène Vrolix
+32 (0)11 78 52 59
marylene.vrolix@rllk.be
www.rllk.be