Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren

Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren vzw zet zich in om dit cultuurlandschap te behouden en te versterken. Dat is hard werken, maar dankzij de steun van talrijke partners zoals landbouworganisaties, natuurverenigingen, jachtverenigingen, toeristische diensten, de Vlaamse overheid, de provincie Limburg en onze 17 gemeenten is dat zeker haalbaar.

We vinden het ook belangrijk om dit landschap op een belevingsvolle en aangename manier toegankelijk te maken. Zo leren streekbewoners, recreanten en toeristen de bijzondere waarden en eigenheden van de streek, de streekidentiteit, beter kennen. Wij zijn ervan overtuigd dat ‘weten wat je ziet’ de belangrijkste voorwaarde is om het landschap te behouden en er respectvol mee om te gaan, zodat het niet door onverschilligheid teloor gaat.

Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren vzw heeft daarom 10 greenspots ontwikkeld. Dit zijn kwaliteitsvolle wandelgebieden, langs meestal onverharde paden, boordevol afwisseling en langs tal van monumenten en cultuurhistorische sites. Deze wandelingen zijn kwaliteitsvol ingericht en worden regelmatig gecontroleerd door “greenspotters”. Ons landschapsteam zorgt er samen met gemeenten en natuurverenigingen voor dat de paden er netjes bij liggen. Het RLH speelt daarbij een coördinerende spilfunctie. Toerisme Limburg helpt ons dan weer bij de promotie van deze wandelingen.

Contactpersoon:
Christel Cornelissen
+32 (0)11 24 91 53
christel.cornelissen@rlh.be 
www.rhl.be