Regio West-Brabant

Regio West-Brabant (voorheen Sociaal Economische Samenwerking (SES) West-Brabant) is een samenwerkingsverband van achttien gemeenten op basis van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen. SES is opgericht in 2000 om een effectieve intergemeentelijke samenwerking te bewerkstelligen op sociaal economisch terrein met een transparante bestuursstructuur. In 2011 is de gemeenschappelijke regeling vernieuwd en is gemeente Tholen toegevoegd als 19e gemeente en is de naam aangepast in RWB.

Vanuit haar rol in de sociale economie van West-Brabant ontwikkelt RWB beleid op het gebied van recreatie en toerisme. West-Brabant kent een grote variatie aan karakteristieke landschappen en de contrasten ertussen zijn groot. Al even gevarieerd is "het achterland" van West-Brabant gelegen tussen de Rijnmond, de Rijn Schelde Delta, de provincie Antwerpen en Midden-Brabant. West-Brabant biedt niet alleen de toerist, maar ook zijn eigen inwoners veel voorzieningen en verschillende decors voor hun vrijetijdsbesteding.

In het kader van het project Grenzeloos Wandelen breidt Regio West-Brabant haar wandelnetwerken dusdanig uit dat er een West-Brabant-dekkend netwerk ontstaat. Het realiseren van dit netwerk gebeurd in de gemeenten: Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen, Werkendam, Woudrichem, Aalburg, Etten-Leur, Moerdijk,  Halderberge, Roosendaal, Steenbergen, Bergen op Zoom, en Woensdrecht.

Contactpersoon:
Joeri Verheijen
+31-(0)76 50 27 223
joeri.verheijen@westbrabant.eu 
www.west-brabant.eu